Bir İlişkiye Başlamadan Önce Kendini Sevmenin Ne Kadar Önemli Olduğunun 10 Kanıtı

Kendini sevmek her şeyin başı! Hayatta her zaman önce kendimizi sevmemiz gerekiyor. Bir ilişkide de her zaman önceliğin kendin olmalı. İlişkiye başlamadan önce sana kendini sevmenin ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz!

1. Duygusal ve zihinsel sağlık açısından kendini sevmek kritik bir rol oynuyor.

Sağlıklı bir zihin ve duygu dünyası için kendini sevmeyi bilmen gerek. Duygusal dengeyi korumak ve duygularınla benliğini daha iyi anlamak için kendini sevmek şart.

2. Kendini sevmeyi bilen insanlar daha az stres yaşıyorlar.

Kendini sevmeyi bilirsen stresin getirdiği olumsuzluklardan daha az etkilenirsin. Olumsuz duygulardan uzaklaşmak için önce kendini sevmelisin. Kendini olduğun gibi kabul edip seversen stresle çok daha kolay baş edebilirsin.

3. Olumlu ilişkiler kurabilmenin anahtarı kendini sevmek. Başkalarını sevmek için önce kendini sevmelisin.

Sağlıklı ilişkiler kurmanın yolu kendini sevmekten geçiyor. Kendini seven bir kişinin başkalarını sevmesi de kolaylaşıyor.

4. Kişisel gelişimini gerçekleştiren insanların kendini sevmesi çok daha kolay.

Kişisel gelişimin temelinde kendini sevmek yatıyor. İlişkide önce kendini tanımak gerekiyor. Kendini tanımadan ve eksik ve güçlü yönlerini bilmeden bir ilişkiye başlamak o ilişkinin devamı için pek iyi değil!

5. Kendin için en doğru kararları vermenin yolu kendini önemsemekten ve sevmekten geçiyor.

İlişkide sık sık karar vermek gerekebiliyor. Kendini seven kişiler kendi isteklerine daha çok önem verirler. O yüzden iyi kararlar vermek için önce kendini sevmeyi bilmen gerek.

6. Bağımsızlık ilişkiye başlamadan önce kazanılması gereken bir özellik.

Başkalarının onayına bağlı olmayan kişiler bağımsız ve özgür bir hayat yaşarlar. Böyle bir hayat yaşamak istiyorsan önce kendini sevmekle işe başlamalısın.

7. Kendini sevmek kendine iyi bakmanı da sağlar. Kendine iyi bakarsan daha iyi bir ilişkin olabilir.

Sağlıklı yaşam tarzına sahip olarak kendine daha iyi bakabilirsin. Kendinle ilgilenerek daha iyi bir ‘sen’i bulabilir ve ilişkinin daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsin.

8. Kendini seven kişiler genelde çevresindeki herkesin örnek aldığı kişiler oluyor.

Örnek alınan kişiler aynı zamanda saygı gören kişilerdir. Başkalarının saygı duyduğu bir kişi olmanın etkilerini ilişkinde görmen mümkün.

9. Kendini sevmek özsaygıyı artırıyor. Kendine ne kadar çok değer verirsen başkalarının da sana o kadar değer verdiğini göreceksin.

İlişkiye başlamadan önce de özgüvenin yüksek olması önemli. Kendini seversen ilişkindeki partnerinin de seni sevmesini ve sana saygı duymasını sağlayabilirsin.

10. Kendini seven kişilerin empati duyguları daha güçlü oluyor.

Empati duygusu gelişmiş kişiler ilişkilerde daha mutlu oluyorlar. Empati duygunu geliştirmek için önce kendini sevmelisin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x